Celkový dojemToto místo jsem vybrala kvůli moři. Dlouhá zátoka, velmi pozvolný vstup do vody, písečné dno a pěkná průhledná voda. Pláž není přeplněná a v jižní části je několik míst, kde můžete použít lehátka pouze za konzumaci. Ammoudia je spíše vesnice, kde je ale plno restaurací, několik obchodů, pekáren, zmrzlina - vše, co potřebujete k běžné dovolené. Jen jsem měla obavy, jestli se dá odtud někam zajet, pokud nemáte auto. Bohužel jsem od delegátky dostala informaci, že autobusy zde nejezdí, ale nabízela kontakt na taxi. Hledáním jsem ale zjistila, že tu během prázdnin zastavují (letos do 10. 9.) u restaurace Poseidon (lidé v autobuse nám řekli, že tuto informaci mají dostupnou ve svém hotelu). Jely jsme do Pargy za 3.30 euro - pěkné městečko, jen opravdu v srpnu přeplněné. Na řece nabízí hodinové projížďky lodí za 8 euro a my využily nabídku celodenního výletu na ostrovy Paxos a Antipaxos za 40 euro.
Polohaviz výše
UbytováníPokud nejste nároční, bude se vám ubytování líbit - podle uvedených fotek. Jen manželská postel pro dvě kamarádky není moc velká :) V koupelně nás mile překvapil sprchový kout, nemilé bylo, že nebyl utěsněný a voda tekla po koupelně :) Denně se vynášely koše, během týdenního pobytu bylo jednou vyměněno ložní prádlo a ručníky. Zaplatily jsme si klimatizaci, ta byla výkonná a tichá - za 6 euro na den. Za nás celkově spokojenost.
StravováníSnídaně byla velmi základní - nic víc, než je vidět na fotografii. Asi nejhorší, kterou jsme zažily. Najíst se dalo, ale kávu jsme si vařili svoji. Nabízená byla nějaká z várnice, co chutnala jako melta. Jeden druh plátkového sýra, jeden druh salámu, vařené vajíčko, marmeláda, med, řecký jogurt. Nějaká divná kupovaná buchta, kterou stáhli po třech dnech a nahradili vánočkou. Večeři by si měla cestovka ujasnit s majitelem restaurace nebo upřesnit svým klientům. Uváděn je džbánek vody, který nikdy nedostanete, stejně jako uváděný dezert nebo ovoce. Předkrm ve formě salátu a fety nebo tzatziků nám náramně chutnal, hlavní chod byl vždy překvapení, bez možnosti výběru. Nejčastěji mleté maso, jednou bezmasé jídlo. Poslední večeře byla grilovaná klobása s hranolkami - kupovat si to ve stánku, budu spokojená, ale jako večeře v restauraci opravnu ne. Chuťově dobré, ale příště bych tento způsob stravování nevybrala.
Další službyNevyužily jsme.